walter otto fotografie

Walter Otto

Ik ben geboren in Leimuiden (1961) en sinds 1998 woonachtig in Zeewolde (Flevoland).

Op jonge leeftijd ben ik begonnen met fotografie. Al werd het toen niet zo genoemd. Mijn vader had een camera (de Agilux Agifold) en ik mocht hem af en toe even vasthouden en op de knop drukken. Tot nu toe heb ik geen idee hoe ik aan mijn eerste ‘eigen’ camera kwam. Opeens stond ik met mijn 11 jaar zwart-wit foto’s te maken van dieren en landschappen. Gelukkig bloeiden er tijdens mijn jeugd ook andere interesses op waardoor rondzwerven door de natuur met de hond plaats maakte voor de brommer, sporten, de dienstplicht en uiteindelijk mijn eerste vaste baan waar ik kennismaakte met computers. Dit luidde voor mij een nieuw tijdperk in. Zonder enige kennis en ervaring dook ik in deze geheimzinnige wereld die zich afspeelde achter die gesloten deuren waar geen sterveling mocht komen. Hier gebeurde het volgens mij allemaal, en dat klopte want ruim 30 jaar later, na vele rollen en functies in de ICT, is dit nog steeds mijn ding.

Mijn interesses

Mijn interesse in de fotografie is nooit verdwenen. Mijn uitrusting bestaat nu uit onder andere de Canon EOS 80D met de volgende lenzen: Canon EF-S 18-135mm IS USM,  Canon EF 70-200mm f/4.0 L IS USM en de Canon EF 24-105mm F4.0 L IS USM.

Wanneer ik goed nadenk wat ik leuk vind aan fotograferen kom ik tot de conclusie dat het bij mij om een combinatie van veel factoren gaat. Het is de techniek die bij het fotograferen hoort, het geduld en de rust die je moet kunnen opbrengen waarbij sommige situaties ook nog eens vereisen dat je over je angsten heen moet kunnen stappen. In het middel punt van de belangstelling staan bij het één of ander, of neus aan neus staan met insecten doe je tenslotte niet altijd voor je plezier. Tenminste ik niet. Maar goed, vaak is het wel belangrijk en nodig om die interactie met je omgeving te hebben om de foto een bepaalde stemming te laten weergeven die de interesse opwekt bij de kijker.

Mijn voornaamste interesse ligt in natuur-, en landschapsfotografie. Lekker struinen door de natuur en zien wat ik op mijn pad tegenkom. Het liefst ga ik hiervoor op reis naar verre oorden maar dat is niet altijd mogelijk. Gelukkig zijn er waar ik woon in Zeewolde voldoende plekken op steenworp afstand waar ik ook terecht kan voor mooie landschappen. Zo zijn er bijvoorbeeld de Oostvaardersplassen met zijn ‘wilde’ dierenleven, de Stille Kern in het Horsterwold waar Konikpaarden in vrijheid leven en de natuur zijn gang kan gaan, en natuurlijk de Leuvenumse bossen die overwegend bestaan uit uitgestrekte heidevelden, dennenbossen en  stuifzanden.

Ik wens u veel plezier bij het bekijken van de foto’s!

Circus Renz: Tissue Artiest Simona

Circus Renz: Tissue Artiest Simona

Ellen ten Damme

Ellen ten Damme

Pauw (vogelpark Kuala Lumpur, Maleisië)

Pauw (vogelpark Kuala Lumpur, Maleisië)

Leuvenumse bos

Leuvenumse bos in de winter